Art by MiaMaria: Preferences 20.4.-30.4.2022

14.4.2022

Preferences on yhden ensimmäisten teokseni nimi ja se on myös valikoitui nimeksi tälle ensinäyttelylleni.

Luonto ja sen kauneus, mystisyys, voima ja herkkyys toimivat inspiraatiolähteinä ja saatan myös käsitellä erilaisia itselleni tärkeitä asioita taiteeni kautta, kuten esimerkiksi ilmastomuutos tai usko itseensä. 

Olen pienestä saakka pitänyt maalaamisesta ja nauttinut erilaisista taiteenlajieista. Tämä onkin pysynyt tärkeänä ja isona osana minua koko elämäni aikana, vaikka yhdessä vaiheessa taiteen luominen jäikin omalta kohdalta vähemmälle. Kesällä 2020 löysin kuitenkin takaisin taiteen pariin, syvemmin kuin koskaan aiemmin. Elämä oli kiireinen ja kaipasin jotain minkä parissa rentoutua ja olla ajattelematta liikaa. Taide antaa minulle sen mahdollisuuden. Heittäytyä tunteiden ja intuition vietäväksi.

Taide on mielestäni onnistunutta kun se puhuttaa. Mieltymyksiä on monenlaisia, jonkun mieleen ovat teokset kirkkailla väreillä, toiset suosivat tummaa, dramaattisempaa. Niin sen kuuluukin olla.

Minun tyylini on tämä. Laidasta laitaan. Rakastan kokeilla uutta, haastaa itseäni ja poistua mukavuusalueelta. Osasta tekniikoista ja värikomboista pidän enemmän, toisista vähemmän. Käytän työvälineinä kaikkea mahdollista, esim. hiustenkuivaajaa, suppiloa, kampaa, pesusieniä, hammastikkuja, erilaisia siveltimiä yms. Teokseni ovat kaikki tehty akryyliväreillä sillä pidän niiden tavasta toimia ja reagoida. Otan talteen ylijäämävärejä ja käytän niitä toisiin teoksiin ja olen huolellinen poislaitettavien värien suhteen. No waste on periaate jonka mukaan pyrin elää ja se ulottuu myös taiteeseeni.
Toivottavasti löydät oman mieltymyksesi taiteeni parista. 

Teen myös tilaustöitä, taiteilijan vapaudella. 

[email protected] 

FB&IG @artbymiamaria. 

Näyttely auki hieman normaalista poiketen TI-PE 14-19 ja LA-SU 12-16

Space 81, Stålarminkatu 15, Turku – Tervetuloa!