MARGARITA ROSSELLÓ RAMÓN – ”COLOURBORATORY VOL.VII” 2.-20.11.2022

2.11.2022

Colourboratory näyttelysarja tarkastelee turvallistamisen teematiikkaa värien ja muotokielten kautta. Space 81 galleriassa esillä olevan näyttelyn teoksissa on tarkastelun kohteena poliisit, armeija sekä turvallisuusvalvonta. Miten poliisin ja vartijoiden näkyminen katukuvassa vaikuttaa meihin, entä heidän tehokkaammiksi muuttuneet univormunsa? Tai mitä tarkoittaa kun puhutaan poliisin sinisestä? Milloin näkyvyys maksimoidaan ja milloin se tarkoituksella minimoidaan? Entä millaisina väreinä näemme maastovärit? Onko kaikki turvallisuusvalvonta positiivista, miten se on muuttunut ja mitä vaikutuksia naamioinnilla on?

Teokset pohjautuvat Turvallisuuden värit –hankkeeseen (2017-2022) jota rahoittaa Koneen Säätiö. Hankkeessa työskentelee kolme kansainvälisen turvallisuuspolitiikan asiantuntijaa eri maista sekä kuvataiteilija. Teokset ovat syntyneet tutkimusartikkeleiden ja –tulosten pohjalta pyrkien visualisoimaan hankkeen teemoja ja tuomaan siten myös uusia näkökulmia keskusteluun. Näyttelysarjan aiemmat osat ovat olleet esillä Saksassa, Espanjassa sekä Suomessa. Tämä on ensimmäinen kokonaisuus Turussa.

Margarita Rosselló Ramón on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto yliopistosta ja sekä sitä ennen tekstiilimuotoilijaksi Turusta.


Ti – Pe 13-18
La – Su 12-16

Space 81, Stålarminkatu 15, Turku

Tervetuloa!