Marke Koskelin – ”Sekatavarakauppa. Rajoitettu erä” 21.3.-2.4.2023

17.3.2023

”Sekatavarakauppa. Rajoitettu erä.” on turkulaisen psykologi-kuvataiteilija Marke Koskelinin ensimmäinen näyttely. Koskelin on harrastanut kuvataidetta sen monenlaisissa muodoissa enemmän tai vähemmän koko elämänsä, mutta viime vuosina siitä on alkanut kasvaa harrastusta suurempi elämänsisältö. ”Suhteeni taiteeseen on ennemminkin yhteys kuin suhde. Se on minussa, tapani olla ja kokea maailmaa, itseäni, kaikkea”, hän kuvaa.

On tarinoita, joita kerrotaan, ja niitä, jotka jätetään kertomatta. Niitä, jotka halutaan nostaa näkyville, ja niitä, jotka mieluummin piilotetaan. Sekatavarakaupassa voit kohdata molempia: mielen ja sukuhistorian ullakoilta, tiskin alta ja näyteikkunasta koottuja teoksia. Näytteille asettuvat mm. sisäinen lapsi, ydinminä, taakkasiirtymä ja sarja minä- ja ihmiskuvia. …ja kuinkas muutenkaan, teokseni ovat myös psykologisoitua taidetta ja taiteistettua psykologiaa!

Näyttelyni innoittajana on toiminut tätini kertoma tarina isotätini sekatavarakaupasta, joka aikoinaan toimi samassa korttelissa, missä näyttelyni on esillä. Tarinan mukaan kauppa oli paitsi kauppa, myös kulissi. Tule katsomaan ja kokemaan, mitä kauppa tarjoaa sinulle!

Ti-Pe klo 13-18

La-Su klo 12-16

Space 81, Stålarminkatu 15, Turku

Tervetuloa!