Suvi-Tuuli Höglund – ”SOFT VALUES” 25.6.-7.7.

20.6.2024

SOFT VALUES- näyttelyn teokset ovat syntyneet tarpeesta työskennellä vapaudella ja hitaasti ilman minkäänlaista tehokkuusajattelua ja ulkoisia paineita. Työskentelyä on ohjannut arvolähtöisyys, jossa kurkotetaan maailmaan, missä elämää ei ohjaile aikataulut, rahan tavoittelu ja digitaalisen ajan tieto- ja teknologiaähky vaan pehmeät ja pörröiset hetket, joiden äärellä on lupa viipyä ja upottautua mukaan.

Teoksissa käytetyt materiaalit ovat kierrätys- ja ylijäämämateriaaleja kuten vanhoja villa- ja akryylilankoja sekä erilaisia kangasmateriaaleja ja vanhoja puukehyksiä. Teoksissa hyödynnetään perinteisiä käsityömenetelmiä yhdistellen erilaisia tekniikoita keskenään. Yleisimpiä työskentelyssä käytettyjä tekniikoita ovat kirjonta-, neulonta-, virkkaus- ja ryijytekniikat. Työskentely on hidasta ja itseään toistavaa, joka antaa tilaa ajatuksille virrata vapaasti.

Suvi-Tuuli Höglund (v. 1986) on turkulainen freelance pukusuunnittelija ja tekstiilitaiteilija. Jokaisen teoksen myyntituotosta lahjoitetaan 10% Luonnonperintösäätiön metsien suojelutyölle.

Ti-Pe klo 13-18
La-Su klo 12-16

Space 81
Stålarminkatu 15, Turku
Tervetuloa!